Sporttörténelmi pillanat Nagy Tímeával

A XXI. század legeredményesebb magyar olimpiai bajnok női sportolója volt a vendége a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Körnek áprilisban. Nagy Tímea sikereit, hogy egymást követő két olimpián egyéni bajnoki címet tudott nyerni, a 2000-es Sydney-i olimpia óta még senki sem tudta megismételni. 

Eddig így volt, bízzunk benne, hogy a riói olimpiát követően már nem így lesz. Addig azonban ő az egyetlen magyar női kétszeres egyéni olimpiai bajnok sportoló, aki példaképként odaállítható a fiatalok elé ebből az időszakból. Ezért is hívta őt meg a kertvárosi olimpiai baráti kör, melynek rendezvényén ezúttal a megszokottnál is többen voltak.

Nagy Tímea 2010-ben fejezte be aktív pályafutását, jelenleg a Hajós Alfréd uszoda létesítményvezetője. Emellett civilben három gyermek édesanyja, s mivel legkisebb gyermeke még csak 11 esztendős, nem volt könnyű az április 14-i közönségtalálkozót a programjába beiktatnia. De, mint elárulta, egy régi vívótársa kérésének nem tudott ellenállni. A Kertvárosban élő Farkasinszki Ildikó a 80-as években együtt vívott Nagy Tímeával a Vasasban, s mivel tagja a baráti körnek, kezdeményezte a bajnoknő meghívását. Sőt, nemcsak az övét, hanem az egykori Vasas-edzőjét, Sima Istvánét is, aki a fiatal Nagy Tímea pályafutását is egyengette. S, hogy a kétszeres olimpiai bajnok még inkább otthon érezhesse magát a kerületben, arról az egyik legjobb barátnője, dr. Simóka Beáta gondoskodott. A négyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok öttusázó, egykori szakállamtitkár is kerületünk lakója, és ő is örömmel fogadta el a szervezők meghívását.