A Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub tagjai és a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia újoncai együtt találkozhattak a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete tagjaival május 15-én délután Szentendrén az Altiszti Akadémia Kulturális Központjában.

Dr Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete elnöke, és dr Hegedűs Csaba olimpiai, világ és Európa-bajnok birkózó volt a vendége az eseménynek.

Először Füleky András a HMSE igazgatója adott tájékoztatást a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületéről, az Egyesület feladatiról, arról a küldetésről, amelyet a magyar sport értékeinek bemutatásában, az olimpiai eszme népszerűsítésében az Egyesület tagjai végeznek. Az igazgató beszélt a Honvédelmi Minisztérium és az Egyesület gyümölcsöző együttműködéséről is.

A két sportnagyság beszélt életútjáról, sportpályafutásuk alakulásáról. Legendás sztorikat adtak elő Puskás Öcsivel, Bud Spencerrel, Hofi Gézával megélt barátságuk emlékeiből.

Nagy hatást gyakorolt a hallgatóságra Hegedűs Csaba rendkívül szuggesztív elbeszélése arról, hogy miként segítette át őt pályája nehézségein az elszántsága, a hazaszeretete és a magyarságtudata.

Rendkívül érdekes élmény volt együtt látni az Akadémiára a közelmúltban bevonult fiatal hallgatók reakcióit, érdeklődését, azokkal a szép korúakkal együtt akik megélhették és láthatták Kárpáti Györgyöt vízilabdázni, vagy Hegedűs Csabát birkózni.

A találkozó során lebonyolított sport kvíz játék nyereményét egy fiatal altiszt hallgató nyerte.