Faragó Tamás: cicáztak velünk a szerbek, a kapus Nagy Viktor volt a legjobb magyar

A magyar vízilabda válogatott alulértékelte magát a szerbekkel szemben, így futhatott bele egy 5:0-ás kezdésbe - mondta Faragó Tamás olimpiai- és világbajnok vízilabdázó az Európa-bajnokság 8:5-re elvesztett mérkőzése után.
"Az történt, amire sajnos korábban számítottunk: nem voltunk dominánsak, nem sok minden sikerült. Volt a mérkőzésen egy olyan időszak, amikor 22 lövésből 2 gólt tudtunk lőni és csak 6 találta el a kaput. Nem a szép arcunkat mutattuk" - mondta Faragó Tamás.

Most nem túl-, hanem alulértékelte magát a magyar csapat a szakember szerint. "Reménykedtünk, hogy majd összeáll a védekezés és majd valami jó lesz. Aztán a szerbek világbajnokhoz, olimpiai bajnokhoz méltóan kezdtek játszani, mi pedig inkább ifiszinten maradtunk."

A végeredmény hízelgő a magyar válogatott számára - tette hozzá. Az olimpiai- és világbajnok vízilabdázó szerint olyan érzése lehetett a magyar nézőknek, hogy a szerbek azt csinálnak velünk, amit akarnak, ugyanakkor volt bennük annyi tisztelet, hogy egy ilyen gyengén játszó magyar válogatott ellen nem akartak fölényes, esetleg tízgólos győzelmet aratni.

"Cicáztak velünk a szerbek, és elmondhatjuk, hogy Nagy Viktor volt a magyar válogatott legjobbja, úgy, hogy ő sem találkozott olyan sokat a labdával, mégis a többiek teljesítménye fölé kerekedett" - összegzett Faragó Tamás.

A folytatásban az 5-8. helyért játszik az Eb-n férfi vízilabda-válogatott. Ez mindig csalódás, ugyanakkor becsületbeli kérdés. Reméli, hogy a válogatott ezt átérzi. Mivel már tényleg arról van szó, hogy nálunk gyengébb csapatok ellen kell játszani, remélhetőleg a becsületbeli tényezők előrébb kerülnek, és csak azért is megszerzik az ötödik helyet.

Forrás: infostart.hu