Rejtő Ildikó és Wichmann Tamás volt a Gépész vendége

A Halhatatlan Magyar Sportolók Klubjának két illusztris tagja, az öt olimpián hét érmet – közte két aranyat – és 15 világbajnoki medált gyűjtött vívónő, Rejtő Ildikó, valamint a kilencszeres világbajnok kenus, Wichmann Tamás volt csütörtökön az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium diák-, illetve sportnapjának a vendége.

Bár teljesen más a sportáguk, mégis hasonlóan indult a pályafutásuk. Rejtő Ildikó gerincferdüléssel bajlódott, s a nála 16 évvel idősebb, szintén törvívó testnevelő tanárnője, Nyári Magda beszélte rá a vívásra. Olyannyira jól ment, hogy később a világbajnokságon és az olimpián együtt szerepeltek a magyar válogatottban.

Wichmann Tamást gyermekkorában elütötte egy autó, a szülei és a testvérei pedig vagy egy héten át imádkoztak azért, hogy életben maradjon. Miután felépült, előbb az ökölvívókhoz csapódott, majd a kajak-kenunál kötött ki. Az amúgy szakácsként is jeleskedő és játékfilmben is szerepelt Wichmann Tamás kajakozni szeretett volna, ám akkoriban nagyon kevés kajak volt az országban, így jobb híján maradt a kenu. Szerencsére…

Forrás: sonline.hu