Faragó Tamás: Továbbra is nagyképű vagyok!

Nincs múltam, csak jövőm – vallja a Nemzet Sportolója, Faragó Tamás vízilabdázó, aki úgy véli, másoknak kell beszélnie az eredményeiről.

Már nem is tartja számon, annyi díjjal tüntették ki Faragó Tamást. Az olimpiai bajnok vízilabdázót legutóbb a Nemzet Sportolói közé választották. Bár gondolta, hogy Kárpáti György halála után pólósra esik majd a választás, meglepte, hogy a rengeteg kiválóság közül pont rá gondoltak.

EGYIK ELISMERÉS SEM ÁLL KÖZELEBB A SZÍVEMHEZ. MOST IS UGYANOLYAN NAGYKÉPŰ VAGYOK, MINT VOLTAM.

Nekem múltam nincs, csak jövőm. Ha valaki emlékszik a múltamra, akkor majd beszél róla – mondta a Borsnak Faragó, akit nemrég a szakma A pólósok pólósának is megválasztott.

Az 1976-os montreali olimpián 22 találattal a gólkirályi címet is kiérdemlő Faragónak 1982-ben pedig a Swimming and Water Polo magazin ítélte oda minden idők legjobb vízilabdázója címet. Bár hátradőlhetne, Tonó 67 évesen is dolgozik.

– Nem tudok meglenni uszoda nélkül. A Vasas utánpótlásában dolgozom, mellette tagja vagyok a szövetség elnökségének. Járom az országot, figyelem a tehetségeket, és ahol igénylik, elmondom meglátásaimat, tanácsaimat – zárta Faragó.

Forrás: borsonline.hu